3 Minutes to study
هرچه به سمت زندگی صنعتی پیش میرویم و تحرک و فعالیت انسان جای خود را به ماشین میدهد آسیبها و بیماریهای کمر بیشتر میشود. علت آن یکنواختی طولانی مدت حالت بدن در هنگام نشستن، ایستادن، عدم تحرک عضلانی، خم شدنها، بلند کردن اشیاء و نشستنهای غیراصولی و بسیاری عوامل دیگر است.
بنابر آمارهای مرکز جهانی بهداشت در جامعه صنعتی امروز بسیاری از افراد بالای ۳۰ سال در معرض بیماری دیسک کمر قرار دارند.
قبل از اینکه بخواهیم از درمان صددرصدی دیسک کمر صحبت کنیم لازم است یادآور شویم در پزشکی، تشخیص صحیح نیمی از درمان است و میتواند درمان مؤثر را با ضریب احتمال بیشتری به دنبال داشته باشد.
در ادامه این مطلب از سایت ابیان به اجمال درباره درمان دیسک کمر صحبت میکنیم. بهیاد داشته باشید ختی با مطالعه مقالههای گوناگون درباره موضوعهای پزشکی در زمان بروز هر نوه مشکلی برای تشخیص نیاز به یک پزشک متخصص دارید.
دردهای کمر، همیشه مربوط به دیسک کمر نیست. تشخیص عارضه دیسک کمر توسط پزشک متخصص ابتدا با معاینههای اولیه و گرفتن شرح حال از بیمار آغاز میشود و برای تشخیص دقیقتر، پزشک از CT-Scan یا MRI استفاده خواهد کرد.
درصورتیکه پزشک تشخیص دهد که عارضه ایجاد شده در کمر مربوط به دیسک است در این مرحله به شناسایی عامل یا عوامل ایجاد کننده دیسک کمر میپردازد.
اهمیت شناسایی عامل ایجادکننده بیماری به این دلیل است که بیمار با شناخت عامل بیماری، به اصلاح شیوه زندگی و تغییر رفتار یا عادتهای نادرست بپردازد.
اگر عامل بیماری شناخته و برطرف نشود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که درمان قطعی اتفاق میوفتد یا اینکه درمان ایجاد شده تداوم داشته باشد.
از عوامل ایجاد کننده این بیماری میتوانیم ژنتیک، بعضی مشاغل، حوادث، عادات نامناسب نشستن، خوابیدن و راه رفتن و بسیاری موارد دیگر را نام برد.
بیماری دیسک کمر بیرون زدگی قسمت مرکزی یا هسته دیسک است که با پارگیهای ریزی که به شکل شیارهای باریکی در اطراف آن ایجاد میشود، همراه است.
این پارگی و بیرونزدگیها روی ریشههای عصبی دیسک فشار وارد میکنند و موجب درد در این ناحیه میشوند. یا اینکه ممکن است دیسک جابجا شده باشد یا از محل خود خارج شود که اصطلاحا ًدر رفتگی دیسک نامیده میشود.
پارگی دیسک کمر یکی دیگر از عارضههای این بخش از ستون فقرات است که برای درمان نیاز به تشخیص به موقع پزشک متخصص دارد.
از انواع بیماریها و دردهای کمر میتوانیم به فتق دیسک، پارگی دیسک کمر، دررفتگی دیسک، تنگی ستون فقرات کمری و آرتروز اشاره کنیم که توجه و مراقبت از عضلههای ستون فقرات میتواند به پیشگیری از آنها کمک کند.
اکثر افراد بالغ حداقل یک بار درد کمر را تجربه کردهاند. همه دردهای کمری ادامهدار نیست و نیاز به مراجعه به پزشک ندارد و در بیشتر موارد با استراحت و مراقبتهای خانگی برطرف میشوند. اما اگر درد ادامه داشته باشد یا نشانههای جدی در بدن ایجاد شده باشد مراجعه به پزشک متخصص اجتنابناپذیر است.
پس دردهای کمری در بسیاری از موارد حتی با یک استراحت کوتاه مدت و اصلاح شیوه زندگی بر اساس توصیههای متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درمان میشود و فرد میتواند به فعالیتهای روزمره زندگی بپردازد.
بیماریهای استخوانی انواع مختلفی دارد که دیسک کمر یکی از آنهاست و تفاوت زیادی با کمر دردهای رایج دارد.
در خصوص بیماری دیسک کمر معمولاً پزشک علاوهبر دارو درمانی از بیمار خود میخواهد که درمان فیزیکی را هم در همان زمان برای پیشرفت درمان به کار گیرد. در مراحل اولیه درمان بیماری دیسک کمر پزشک داروهای ضد التهابی تجویز میکند که میتوانند به کاهش درد و التهاب بیمار کمک کنند.
“فیزیوتراپی یا روشهای درمان غیرفعال” هم برای درمان بیمار و کاهش علائم دیسک کمر توصیه میشود. این روشها شامل ماساژ بافت نرم، گرما و سرما درمانی، تحریک الکتریکی (تحریک الکتریکی عصب از روی پوست) و آبدرمانی است.
پایداری درمان موضوعی است که برای پزشکان تا اندازه بهکارگیری شیوههای سریع درمان اهمیت دارد. به همین دلیل بعد از انجام درمانهای دارویی و جراحی بیشتر پزشکان درمانهای توان بخشی را شروع میکنند تا امکان عود بیماری را به حداقل برسانند.
مراجعه به موقع بیمار به پزشک متخصص، تشخیص صحیح و شروع به موقع درمان، اصلاح و تغییر رفتارها و عادتهای نامناسب میتواند تأثیر مستقیم در مدتزمان طول درمان و میزان پایداری درمان داشته باشد.
در مواردی بیمار با بیتوجهی به عارضه ایجاد شده و بر اثر گذشت زمان متوجه کاهش درد میشود و احساس میکند که بیماری بهبودیافته است یا بعضی افراد ممکن است که از درمانهای جایگزین استفاده کنند و تا مدتی از درد بیماری راحت باشند.
در این مقاله گفتیم استراحت در مراحل اولیه بیماری میتواند ثمربخش باشد یا حتی در مواردی هم زیر نظر پزشک متخصص استفاده از داروهای گیاهی و درمانهای همزمان مثل ورزش را توصیه کردیم.اما که تمام این روشها بعد از بررسی میزان آسیب و تشخیص درست بیماری توسط پزشک متخصص میتواند اثربخش باشد و درمان قطعی را از آنها انتظار داشته باشیم.
اما اگر بیماری به مرحله حاد رسیده باشد و ما با ابزار و روشهایی موفق شویم درد را کاهش دهیم؛ در این حالت فقط درد کنترلشده است اما بیماری و آسیبهای آن به قوت خود باقی است و درمان انجامنشده است.
و چهبسا این کاهش درد باعث غفلت از درمان اساسی شود و بیماری را مزمنتر کند. چراکه درد بهتنهایی بیماری نیست بلکه هشداری است از جانب بدن برای اینکه اعلام کند در بدن اشکال یا اختلالی به وجود آمده است.
بسیاری از پزشکان بخصوص پزشکان توانبخشی معتقد هستند که تشخیص درست و به هنگام بسیاری از بیماریهای کمر ازجمله عارضه دیسک کمر میتواند بدون نیاز به جراحی درمان شوند و درمان پایداری هم داشته باشند.
با توجه به مطالب گفته شده اهمیت این موضوع مشخص شد که دوام و پایداری هر درمانی وابستگی مستقیم به مراقبتهای بیمار بعد از درمان و همینطور اصلاح رفتارهای اشتباه و تغییر شیوه زندگی دارد.
روشهای پیشگیری، مراقبت و درمان کمردرد میتواند بهصورت آموزشهای عمومی و دربرگیرنده کل جامعه باشد، یا بهصورت اختصاصی به آموزش در محیط خانه، محل کار، مدرسه، محیطهای ورزشی یا بیمارستان محدود شود.
در پایان توصیه میشود بیماران مبتلا به دیسک کمر بعد از انجام درمانهای پزشکی زیر نظر پزشک متخصص، مراقبتهای پس از درمان که در این مقاله به آنها اشاره شد را جدی بگیرند تا انتظار بهبود کامل داشته باشند.
دیدگاه خود را ارسال نمایید
به سوالات شما در دیدگاه پاسخ داده خواهد شد
با عضویت در خبر نامه از جدیدترین مقالات ما مطلع شوید
دسترسی سریع
دسته بندی ها